Backspace. Süper Üye
Mesaj Sayısı : 4846 Yaş : 31 Nerden : in swiftland. Doğum tarihi : 11/10/93 İş/Hobiler : Halkla İlişkiler okuyordum.
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (3000/5000)
| Konu: Taylor Swift Şarkı Hikayeleri. Ptsi Tem. 23, 2012 11:40 pm | |
| Teardrops on My Guitar "Güzel gözleri ve şaşırtıcı bir gülümsemesi vardı.Çok şirin, çok yakışıklı...Onunla konuşuyorduk ama onun sevgilisi vardı ve beni bir arkadaş olarak görüyordu.İçimden hep "Neden onu karşısında görünmez kalıyorum?" veya "Neden onun kız arkadaşı var?" diye düşünürdüm.Ben onu sevdim ama söyleyemedim.Ona bir şarkı yazdım. "
"You're Not Sorry" albümde sözlerinin yalnızca Taylor Swift tarafından yazıldığı şarkılardan biridir. Şarkının yapımcılığını prodüktör Nathan Chapman ve Swift birlikte yapmıştır. Şarkının konusu bir bakıma "eski sevgilinin gerçek yüzünü sonradan farkına varmadır." Hikayesi bu konu üzerine kurulmuştur. Şarkılarını çoğu zaman kendi hayatından esinlenerek yazan Swift, bu şarkıdan bahsederken de şarkıda bahsi geçen kişiyi ilk zamanlar "beyaz atlı prens" olarak gördüğünü söyledi. Ancak ilişki ilerledikçe aralarındaki iletişim kopukluğunun arttığını, onun hakkında hiçbir şeyi bilmediğinden bahsetti ve "Zaman geçtikçe artık kafanızda bir şeyler belirsin istersiniz. Onun gerçekten kim olduğunu öğrenmek..." dedi.Şarkıda kısaca bu anlatılmaktadır. Sanatçı şarkının kendisi için bir "kopma noktası" olduğunu ve bu durumun artık bırakıp gitme noktasına geldiğini söyledi.
"Mean" Taylor Swift'in üçüncü stüdyo albümü. Swift şarkısı için: "Kaç yaşında olursan ol, her ne yapıyorsan yap, hangi işte çalışıyorsan çalış, nerede yaşıyorsan yaşa her zaman seni iğneleyecek insanlar olur. Seni her fırsatta yerin dibine sokmaya çalışırlar. Sana bu muameliyi yapanlara karşı her zaman sağlam durmalısın, kendini kontrol altında tutabilmeyi öğrenmelisin. Ben bu şarkıda onlara karşı tutumumdan bahsediyorum." demiştir.
"Ours" Şarkının sözleri Swift tarafından yazılmış, prodüktörlüğü ise sanatçı ve Nathan Chapman birlikte yapmıştır.Eleştirmenler tarafından "aşk mektubu" olarak tanımlanan şarkı için Pop Crush'tan Amy Sciarretto olumlu yönde eleştiride bulundu. Sciarretto şarkının hoş olduğu, sakin temposunun ayrı bir çekicilk kattığını ve Swift'in sesinin de kulağa tatlı geldiği söylemiştir. All Access'tan Karen Goodner şarkının "aşk ve bu aşkı tüm zorluklara rağmen yaşamak" ile ilgili olduğunu yazdı.
"Speak Now" Swift'e bu şarkıyı yazmadaki ilham kaynağı bir arkadaşının lise dönemindeki eski sevgilisiyle olan durumuydu. Sevgiliyken liseden sonra farklı yolları seçmelerine rağmen yine de beraber olacaklarını söylemişlerdi ama olmadı. Arkadaşı bir gün Swift'te eski sevgilisinin evleneceğini söyledi. Swift bunun üzerine onun evleneceği kızın korkunç biri olduğunu, onu tamamen izole ettiğini, arkadaşlarıyla ve ailesiyle olan ilişkisini bozduğunu söyledi.Swift arkadaşına, "Şimdi konuşsaydın ne söylerdin?" diye sordu. Arkadaşı şaşırarak neden bahsettiği sordu ve Swift "Biliyorsun, şu kilisedeki söz... İtirazı olanlara ithafen 'Ya şimdi konuşsun ya da sonsuza kadar sussun.' (Speak now or forever hold your peace) Seninle oraya giderdik; sen konuşurdun ben de arkada gitar çalardım; bu harika olurdu."diye açıkladı. Arkadaşı bu fikri gülünç bulmuştu.
Swift arkadaşıyla bu konuşmasından sonra, hâlâ sevdiğin birinin bir başkasıyla evlenecek olmasının ne kadar trajik bir durum olduğunu düşündü ve o akşam bununla ilgili bir şarkı yazdı. Swift bu şarkının, bir nevi düğün basıp, evliliğe engel olmaya çalışan birinin perspektifini anlattığını söyledi.Swift, albüm tamamlandıktan sonra Speak Now'ın albüm için çok uygun bir isim olduğunu düşündüğünü bunun nedeninin de her şarkıyı bir kişiye yapılmış bir itiraf olarak görmesi olduğunu söyledi.Swift "Adı Speak Now ve bu albümün genel konsepti. Şarkıların hepsinde sizlere anlatmaya çalıştıklarım var." dedi
"Back to December " Taylor Swift, Back to December için "Bu benim bir erkekten özür dilediğim ilk şarkım. Daha önce şarkımlarımda "özür dileme" ihtiyacı hissetmemiştim. Ama son iki yılda deneyimler kazandım. Bu deneyimlerde bazen üzüldüm bazende ben üzdüm. Dikkatsiz ve hatalı davranışlarda bulundum ve şimdi özür diliyorum."
"The Story of Us " Swift The Story of Us şarkısını yazarken, haziran ayında düzenlenen 2010 CMT Müzik Ödülleri'ndeyken eski sevgilisiyle karşılaşmasından ilham almıştır.Swift The Story of Usı anlatırken, bu şarkıyı onlar ödül törenindeyken aynı sırada oturmalarına rağmen iki yabancı gibi birbirlerini görmezden gelip yanlarındaki diğer kişilerle konuşmalarından etkilenerek yazdığını söyledi. Swift, oradayken eski sevgilisiyle konuşmayı umduğunu ve ona yaşadıklarının onun için de üzücü olup olmadığını sormak istediğini ancak bunu yapamadığını çünkü her ikisinin de o an gizli zırhlarının içinde bulunduklarını söyledi. Swift bunun kendisi için berbat bir deneyim olduğunu söyledive "Birbirimizden yalnızca altı koltuk uzaklıktaydık. Her an başlayacak sessiz bir savaş gibiydi ve ben içimden 'Onun burada olması umrumda değil, burada olması umrumda değil.' diye söyleniyordum. Çok korkunç ve berbattı." dedi. Swift daha sonra eve döndüğünde, mutfak masasına oturup annesine karşılaşmalarını anlatmış ve sonra "Kalabalık bir odada yalnızmışım gibi hissettim" demiştir. (Şarkıdaki I'm standing alone in a crowded room sözüdür.) Swift bunu söyledikten sonra ayağa kalkmış ve yatak odasına giderek The Story of Us şarkısını yazmıştır. Swift annesinin bu ani durumlara alıştığını söylüyor. "The Story of Us" Swift'in Speak Now albümü için bestelediği son şarkı oldu ve bu şarkı yapıldıktan sonra da albüm tamamlanmış oldu. Şarkının konusuna bakıldığında albümdeki bir diğer şarkı "Dear John" ile benzer yanları olduğu ve tıpkı o şarkı gibi The Story Of Us'ında Swift'in eski sevgilisi müzisyen John Mayer'e yazıldığı haberleri çıktı. Ayrıca John Mayer'ın 2010 CMT Ödülleri'ne katıldığının bilinmesi bu iddiaları güçlendirdi. Ancak Taylor Swift bu iddianın doğruluğu hakkında hiçbir açıklamada bulunmadı.
"Mine" "Bu şarkı aşktan kaçma eğilimini anlatıyor. Ayrılıklar bitti, hoşçakallar bitti. Bu benim şarkılarımda rastlanması az olan bir şey."
"Safe & Sound" Taylor Swift şarkıyı 2011'in Noel'inden önce kişisel Twitter hesabında "Safe & Sound" ile ilgili tweet yazarak ve single kapağını yayınlayarak tanıttı. Ballad tarzında olan şarkıya The Civil Wars üyeleri armoni vokal yapmaktadır. Şarkının teması filmle uyumlu olarak, mücadele ve hayatta kalmayla ilgilidir.
"Fifteen "
Birçok müzik eleştirmeni Fifteen hakkında olumlu yorumlar yapmıştır.Rolling Stone yazarı Jody Rosen: "Şarkının ritimleri ve melodisi çok hoş. Sözleri ise mükemmel, Swift bir deha."." The Boston Globe şarkı için "ilginç" kelimesini kullanmıştır.."The New York Times gazetesinden Jon Caramanica "Fifteen, Taylor Swift'in en iyi şarkılarından biri."
@Vikipedi'den Alıntıdır. | |
|
Skyscraper. Başarılı Üye
Mesaj Sayısı : 984 Yaş : 26 Nerden : İstanbul Doğum tarihi : 07/05/98 İş/Hobiler : Harold Edward Styles
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (250/5000)
| Konu: Geri: Taylor Swift Şarkı Hikayeleri. C.tesi Tem. 28, 2012 11:45 am | |
| Ours ve Safe and Sound şarkılarına aşığım ya. Hem sesi harika hemde şarkılar :) Teşekkürler :D | |
|
Backspace. Süper Üye
Mesaj Sayısı : 4846 Yaş : 31 Nerden : in swiftland. Doğum tarihi : 11/10/93 İş/Hobiler : Halkla İlişkiler okuyordum.
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (3000/5000)
| Konu: Geri: Taylor Swift Şarkı Hikayeleri. C.tesi Tem. 28, 2012 4:21 pm | |
| | |
|