Demi Lovato Fan
Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı 5d89d5a8
Forumumuzun içeriğinden daha iyi yararlanabilmek için üye olun ya da giriş yapın.
Demi Lovato Fan
Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı 5d89d5a8
Forumumuzun içeriğinden daha iyi yararlanabilmek için üye olun ya da giriş yapın.
Demi Lovato Fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

» Hoşgeldin::  Misafir
» Mesaj sayınız::  29

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı

2 posters
YazarMesaj
weasley❥
Emekli
Emekli
weasley❥

Kadın Mesaj Sayısı : 17645
Doğum tarihi : 02/04/97
İş/Hobiler : HON,THG VE HP OKUMAK

Kullanıcı Seviyesi
Rep Puanı:
Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı 28i1cnc5000/5000Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı 261f97k  (5000/5000)
Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı Empty
MesajKonu: Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı   Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı Icon_minitimeÇarş. Tem. 28, 2010 8:47 pm

Ata’mızın Bağımsızlık Anlayışı

Millî gaye için ortaya atılacakların, bugün imhasını düşünen yalnız saray, hükümet ve yabancılardır. Fakat, bütün memleketin aldatılmasını ve aleyhe çevrilmesini de ihtimal dâhilinde görmek lâzımdır. Baş olacakların, her ne olursa olsun, gayeden dönmemesi, memlekette barınabilecekleri son noktada, son nefeslerini verinceye kadar, gaye uğrunda fedakârlığa devam edeceklerine işin başında karar vermeleri icap eder. Kalplerinde bu kuvveti hissetmeyenlerin teşebbüse geçmemeleri elbette daha iyidir. Zira, bu takdirde, hem kendilerini ve hem de milleti aldatmış olurlar.
Bir de söz konusu vazife, resmî makam ve üniformaya sığınarak el altından idare edilemez. Bu tarzın bir derecesi olabilir. Fakat, artık o devir geçmiştir. Açıkça ortaya çıkmak ve milletin hukuku namına yüksek sada ile bağırmak ve bütün milleti, bu sadaya iştirak ettirmek lâzımdır. Benim, vazifemden uzaklaştırıldığıma ve her türlü neticeye mahkûm bulunduğuma şüphe yoktur. Benim ile açıkça birlikte çalışmak, aynı neticeyi şimdiden kabul etmektir. Bundan başka, söz konusu ettiğimiz vaziyetin gerektirdiği adamın, diğer birçok görüş noktalarından dahi, mutlaka benim şahsım olabileceği gibi bir iddia mevcut değildir. Yalnız, herhalde, bu memleket evlâdından birinin ortaya çıkması zarurî olmuştur. Benden başka bir arkadaşı dahi düşünmek mümkündür. Yeter ki o arkadaş, bugünkü vaziyetin kendisinden istediği tarzda harekete razı olsun!
1919 (Nutuk I,s.44-45)

Bağımsızlık gayesinin elde edilişine kadar, tamamiyle milletle birlikte, fedakârane çalışacağıma mukaddesatım namına yemin ettim. Artık benim için Anadolu’dan hiçbir yere gitmemek kesindir.
1919 (Nutuk I, s. 21)

Milletin esaretten kurtarılması, hâkim ve bağımsız olarak topraklarımızda yaşayabilmesi ancak azimkâr ve namuslu ellerin milleti kısa ve doğru yoldan hukukunu ve bağımsızlığını müdafaaya yöneltmesiyle mümkün olacaktır.
1919 (Kâzım Karabekir,
İstiklâl Harbimiz, 1969, s. 35)

Millî irade, kendi istikametinde bir nehir gibi coşup taşacaktır. Mücadeleyi her noktasından düşünerek kabul etmiş bulunuyoruz. Memlekette umduğumuz millî uyanış ve coşku hâsıl olmuştur. Sadece dayanıklı olmak ve vazifede kusur etmemek temel şarttır.
1919 (Mazhar Müfit Kansu, E.Ö.K.
(Atatürkle Beraber, Cilt: 1, s. 87)

Bu hareket, milletin bir arzusudur; hatta bir ihtiyacıdır. Bu arzu ve ihtiyacı doğuran şey de kişiler değil, bizzat olaylardır. Devletin bütünlüğünü ve bağımsızlığını tehdit eden kanunsuz birtakım ihtiraslar, topraklarımıza hiçbir hakka dayanmaksızın vuku bulan taarruzlar, tehlike karşısında millete birleşmek lüzumunu duyurmuştur.
1919 (Atatürk’ün S.D.III, s. 6-7)

Millî dava, ancak bu inan, bu irade ve azimle gerçekleştirilecektir. Yaşaması ve muzaffer olması gereken naçiz şahıslarımız değil, millî kurtuluşu temin edecek olan fikirlerdir.
1919 (Mazhar Müfit Kansu, E.Ö.K.
Atatürkle Beraber, Cilt: I, s. 203)

Aziz ve mübarek vatanımızı kurtarmak için bütün aydınların, herkesin hazır olması lâzımdır. İstanbul’a gitmeyeceğiz. Anadolu, en büyük hazinedir. Vatanın sinesinde kurtuluş çarelerini beraberce ölünceye kadar aramaya, temin etmeye çalışacağız.
1919 (Sırrı Kardeş,
M. Kemal Kırşehir’de, s.30)

Düşman süngüsü altında millî birlik olamaz. Ancak hür vatan topraklarında hamiyetli, fedakâr arkadaşlar el ele vererek memleketin bağımsızlığı ve milletin hürriyeti için çalışabilirler. Ben de zaten onun için gidiyorum.
1919 (Hüsrev Gerede, 20. Asır
Mecmuası, Cilt: 3, Sayı : 66, 1953 s. 28)
alisonloveato
Kurucu
Kurucu
alisonloveato

Kadın Mesaj Sayısı : 34786
Doğum tarihi : 25/04/98

Kullanıcı Seviyesi
Rep Puanı:
Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı 28i1cnc5000/5000Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı 261f97k  (5000/5000)
MesajKonu: Geri: Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı   Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı Icon_minitimePerş. Tem. 29, 2010 12:36 pm

Sağol kanka.
http://demilovatofan.forum-canada.com/forum.htm
weasley❥
Emekli
Emekli
weasley❥

Kadın Mesaj Sayısı : 17645
Doğum tarihi : 02/04/97
İş/Hobiler : HON,THG VE HP OKUMAK

Kullanıcı Seviyesi
Rep Puanı:
MesajKonu: Geri: Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı   Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı Icon_minitimePerş. Tem. 29, 2010 12:45 pm

Önemli değil.

Ulu Önder Mustafa Kemal'in Bağımsızlık Anlayışı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Atatürk'ün Cumhuriyet Anlayışı
» Demet ile Önder Yine Birlikte !
» Mustafa Ceceli – Dön
» Mustafa Ceceli- Es
» Yaralı Mustafa Kemal