Oprah Winfrey, cinsel tercihi ile ilgili yıllardır süren iddiaları şiddetli bir şekilde reddetti.
ABC’ye verdiği röportajında, 56 yaşındaki Ophrah’ın 'O, The Oprah Magazine' programının yazarlarından yakın arkadaşı Gayle King ile ecinsel ilişki yaşadığı iddialarını “Benim uzaktan yakından eşcinsellikle alakam yok. Bu söylentilerin beni rahatsız etmesinin sebebi, birilerinin benim yalan söylediğime inanıyor olması. Bu bir… İkincisi ise böyle bir şey olsa neden saklayayım? Ben hayatımı bu şekilde sürdürmüyorum.” diyerek reddetti.
Gayle King ile olan ilişkisinin çok farklı bir boyutta olduğunu söylerken, aralarındaki bağı sesi titreyerek, “O benim hiç sahip olamadığım bir anne gibi… O herkesin sahip olmak istediği bir kız kardeş. O herkesin hak ettiği bir arkadaş. Ben ondan daha iyi birini tanımıyorum” sözleriyle anlattı.
Canlı yayında mendil isteyen Winfrey, “Ağlıyorum çünkü bunları ona daha önce hiç söylemedim” sözleriyle tarif etti.
Canlı yayında mendil istemeden önce Ophrah, “Ona bugüne kadar bunları söylememiş olmam, beni ağlatıyor” dedi.