Boddah. Yönetici
Mesaj Sayısı : 23827 Yaş : 26 Nerden : İstanbul. Doğum tarihi : 10/06/98
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (5000/5000)
| Konu: Atomu bulan Einstein ve Türkiye`deki izleri Ptsi Ocak 10, 2011 6:25 pm | |
| Albert Einstein, modern zamanların en ünlü bilim insanı... Uzay, mekân ve zaman kavramlarını değiştiren bir fizikçi. Dağınık saçları ve çorapsız giydiği ayakkabılarıyla hep göze batan bu çok yönlü bilim insanının ismi, Türkiye'de günümüzde de çok konuşulacağa benziyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "EINSTEIN GELSE BAYKAL YÜZÜNDEN TEORİSİNİ DEĞİŞTİRİRDİ'' sözleri gözlerimizi geçmiş günlere çevirdi. Einstein, bundan 57 yıl önceki görüşme sırasında bir Türk profesöre "Biliyor musunuz, Atatürk'e mektup yazdım. Beni Türkiye'ye davet ettiler" demişti. Hatırlayalım, işte o tarihi mektup: "Ekselansları, Almanya'dan 40 profesörle doktorun bilimsel ve tıbbi çalışmalarına Türkiye'de devam etmelerine müsaade vermeniz için başvuruda bulunmayı ekselanslarından rica ediyorum. Sözü edilen kişiler, Almanya'da hala yürürlükte olan yasalar nedeniyle mesleklerini icra edememektedirler. Çoğu geniş tecrübe, bilgi ve ilmi liyakat sahibi bulunan bu kişiler, yeni bir ülkede yaşadıkları takdirde son derece faydalı olacaklarını ispat edebilirler. Bu ilim adamları, bir yıl müddetle, hükümetinizin talimatları doğrultusunda kurumlarınızın herhangi birinde bir yıl boyunca hiçbir karşılık beklemeden çalışmayı arzu etmektedirler. Bu başvuruya destek vermek maksadıyla, hükümetinizin talebi kabul etmesi halinde sadece yüksek seviyede bir insani faaliyette bulunmuş olmakla kalmayacağı, bunun ülkenize de ayrıca kazanç getireceği ümidimi ifade etme cüretini buluyorum. Prof. Albert Einstein" Türkiye'nin gelişmesinde Hitler'den kaçan bilim adamlarının büyük hizmetleri olmuştur. alıntı | |
|
alisonloveato Kurucu
Mesaj Sayısı : 34786 Yaş : 26 Nerden : Hogwarts Doğum tarihi : 25/04/98
| Konu: Geri: Atomu bulan Einstein ve Türkiye`deki izleri C.tesi Mart 12, 2011 11:40 am | |
| keşke atomu bulmasaydı asdfgh ah fen dersleri.
sağol cınım | |
|
Boddah. Yönetici
Mesaj Sayısı : 23827 Yaş : 26 Nerden : İstanbul. Doğum tarihi : 10/06/98
| Konu: Geri: Atomu bulan Einstein ve Türkiye`deki izleri C.tesi Mart 12, 2011 11:42 am | |
| Keşkeee Rica ederim canım | |
|