» Hoşgeldin:: Misafir » Mesaj sayınız:: 29
|
|
| Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ | |
|
+4alisonloveato fayedunaway ladybee. yuzdeyuzinsan 8 posters | |
Yazar | Mesaj |
---|
yuzdeyuzinsan Moderatör
Mesaj Sayısı : 15465 Yaş : 27 Nerden : İstanbul Doğum tarihi : 30/05/97 İş/Hobiler : DLF,ATF,Stardoll,Photoscape
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (1510/5000)
| Konu: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 5:21 pm | |
| Evet arkadaşlar bende cep boyutunda en fazla 3 sayfa süren kısa ama etkileyici hikayeler var.İlk sayfadan başlıyorum severseniz yorum atın boş zamanlarımda yazarım :) Umarım seversiniz.Bu aralar yardımseverliğim tuttu he konu açıyorum :D Daha iyi ama mesaj sayım da yükselmiş.Öhöm neyse başlıyorum.
GERÇEK YOKSULLUK GERÇEK ZENGİNLİK ~
Günlerden bir gün zengin bir baba,oğlunu bir köye götürdü.Bu yolculuğun tek amacı vardı: İnsanların ne denli yoksul olabileceklerini oğluna göstererek,yaşadıkları zenginliğin değerini daha iyi anlamasını sağlayacaktı. Çok yoksul olan ve hayli uzakta yaşayan akrabalarının evinde bir gün ve bir gece geçirdiler.Yolculuk dönüşü baba oğluna sordu: "Orada gördüğün her şeyden sonra insanların ne kadar yoksul olabileceklerini anlamışsındır sanırım.Şimdi bizim zenginliğimizle onların fakirliklerini kıyasla bakalım." Çocuk anlatmaya başladı:"Bizim evde bir köpeğimiz var;onların dört tane vardı.Bizim evde çok büyük bir havuz var.Onların ise içinde binlerce balığın oynaştığı uçsuz bucaksız dereleri var. Bizim bahçemizi aydınlatan lambalarımız,onların bahçelerini aydılatan yıldızları var.Bizim görüşümüz ön bahçeye kadar;onlar ise tüm gökyüzünü görüyor.Ve babasının hayret dolu bakışları arasında devam etti. Teşekkürler baba ne kadar yoksul olduğumuzu gösterdiğin için."
Beğendiyseniz yorum atın 2.hikayeye geçerim ve böyle devam eder :)
| |
| | | ladybee. Süper Üye
Mesaj Sayısı : 2966 Yaş : 28 Nerden : Capitol :3 Doğum tarihi : 20/07/96 İş/Hobiler : Okuyom ben ya.
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (500/5000)
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 5:30 pm | |
| Devam tabikide. Cok guzel. | |
| | | fayedunaway Süper Üye
Mesaj Sayısı : 4146 Yaş : 27 Nerden : izmir Doğum tarihi : 15/04/97 İş/Hobiler : photoshop.
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (1405/5000)
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 6:01 pm | |
| Güzel konu olmuş.Çok seviyorum kısa hikayeleri. :) Özellikle aşk konulu olanları.Bildiğin ağlıyorum ya. :D Takipçinim canım,devam. | |
| | | alisonloveato Kurucu
Mesaj Sayısı : 34786 Yaş : 26 Nerden : Hogwarts Doğum tarihi : 25/04/98
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (5000/5000)
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 6:11 pm | |
| | |
| | | yuzdeyuzinsan Moderatör
Mesaj Sayısı : 15465 Yaş : 27 Nerden : İstanbul Doğum tarihi : 30/05/97 İş/Hobiler : DLF,ATF,Stardoll,Photoscape
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 9:09 pm | |
| Teşekkürler devam ediyorum.
NASIL BİR HAYAT ~
Bir zamanlar bir dağın yamacında yalnız başına yaşayan bir bilge varmış.Maddi ve manevi dertleri olanlar dünyanın birçok bölgesinden bu yöreye gidip bu bilgini ziyaret ediyor,ona akıl danışıyorlarmış. Bir gün genç bir adam kafasına takılan bir soruyu sormak için buraya gelmiş.Küçük bir kulübe olarak düşündüğü bu yer adeta bir saray yavrusuymuş. İçeride birçok insan soru ve sorunları için uzun bir kuyruk oluşturmuş.Bu genç de sıraya girmiş. Sıra ona gelince sorusunu sormuş:"Bana yaşamı özetler misin ? Nasıl bir hayat en iyi hayattır ?" Bilge cevap vermiş:"Bu soruya vereceğim cevap uzun olacak,sıranın bitmesini beklemelisin ki rahat rahat konuşalım.Sen bu arada benim evimi gez.Bir de sana bir kaşık sıvı yağ veriyorum.Sakın onu dökmeyesin." Genç,elinde yağ dolu kaşıkla odaları dolaşmış.Uzun bir süre sonra tekrar bilginin karşısına çıkmış.Bilge adam sormuş: "Evimi dolaştın mı ? "Evet" cevabını alınca devam etmiş: "Peki halıların desenlerine dikkat ettin mi hangi şekiller var ?" "Hayır dikkat etmedim". "Peki kitaplarım,kitaplığım nasıl,duvar resimlerimi inceledin mi ?" Genç karşılık vermiş: "Ama ben yağ dökülür endişesiyle onlara dikkat etmedim." "Peki o zaman şimdi git evimin eşyalarını iyi tanı ki beni de tanıyasın.Bu arada yağa dikkat et." Genç,evi dolaştıktan sonra tekrar gelmiş ve evdeki bütün eşyalar hakkında ayrıntılı bilgiler vermiş. "Çok güzel gerçekten çok dikkatli incelemişsin,peki ama yağ ne alemde yağa dikkat ettin mi ?" diye sormuş bilge adam.Genç şaşkın,kaşığa bakarak "Eyvah... Evi incelerken yağı unutmuşum,yağ dökülmüş" Bilgin,gencin ilk sorusunu güşümseyerek cevaplamış: "Anlamlı hayat şudur:Elindeki yağı dökmeden evi inceleyebilmektir." Hikayedeki yağ,iç dünyamızı,ev,sosyal çevremizi temsil etmektedir.Ne içine kapanık ol,ne de kendinden habersiz...
Eminim bunu da sevdiniz :) Yarın devam ederim herhalde az sonra çıkmam lazım.
| |
Mesaj Sayısı : 4146 Yaş : 27 Nerden : izmir Doğum tarihi : 15/04/97 İş/Hobiler : photoshop.
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 9:11 pm | |
| Bayıldım ya.Gerçekten çok anlamlı. Teşekkürler,devam canım. :) | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 11:12 pm | |
| 1 yorumla devam etmeyen ben bu sefer devam ediyorum değerini bil İrem <3 :)
ÇİÇEKLERİ GÖRÜYOR MUSUNUZ ? ~ Belki bu hikayeyi bileniz vardır...
Kör,sağır ve dilsiz doğdu.Fakat insanlık tarihine bir dilenci olarak değil çok iyi bir felsefeci olarak geçti.Başlangıçta göremiyordu,konuşamıyordu,duyamıyordu.Ama bütün bunların üstesinden gelmeyi başardı.Ve bir gün şöyle dedi: "Bazen kendi kendime:Dünyada herkes senede iki gün görme ve işitme duyularından mahrum kalsa ne iyi olurdu diye düşünürüm.O zaman onlar karanlıkta görme kabiliyetlerine daha çok değer vermeyi,sessizlikte seslerin verdiği zevki daha iyi duyabilmeyi öğrenebilirlerdi." Acaba sadece birkaç günlüğüne görebilmesi mümkün olsaydı önce neleri görmek isterdi Hellen Keller ? "Birinci gün bana yaptıkları iyilikleri ve yardımlarıyla hayatıma değer veren insanları görmek isterdim.Bir kimseyi görebilmenin insanlarda ne hisler uyandırdığını bilmiyorum.Ben sadece dokunarak onların yüz hatlarından kederli mi,neşeli mi olduklarını hissedebilirim.Fakat görenler acaba gözlerini iyi kullanıyorlar mı ? Sevdiklerinin göz renklerini,yüz hatlarını biliyorlar mı ? Evet ilk sevdiğim arkadaşlarımı eve çağırıp yüzlerine uzun uzun bakardım.Sonra yeni doğmuş bir bebek görmek isterdim.Sadece onun masumluğundan bir güzellik hissesi alabilmek için. Kitapları görmek isterdim ayrıca.O akşam,grubun her zamankinden daha parlak ve muhteşem olması için Allah'a yalvarırdım.Ve gözlerimi hiç ama hiç kapamazdım.Ertesi gün şafak vaktini seyrederdim. Sonra insanların sanat eserlerini görmek isterdim." Etrafınıza üç gün sonra bir daha hiç göremeyecekmiş gibi bakınız. Üç gün sonra bir daha hiç duyamayacakmış gibi dinleyiniz sesleri. Belki o zaman her zaman bakıp da görmediğiniz,işitip de güzel bulmadığınız ne harikalarla karşılacaksınız.
Çok doğru ben bu hikayeyi kaç defa okudum kitabı da öyle :) Ama hala yazarken bile için tuhaf oluyor.
| |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 11:25 pm | |
| oh*,yirim. <3 Gerçekten harika hikayeymiş.Tabii anlayana.İnsanoğlu çok nankör. :/ | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 11:30 pm | |
| Evet.Bugün devam edemem.Zaten az sonra çıkacağım herkese iyi geceler,iyi sahurlar ve şimdiden iyi iftarlar :) ♥ Eğer istediğim yorumlar gelirse mutsuz olmanın yollarını ve uzun yaşamanın yollarını yazacağım :) Bilginize... | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Perş. Ağus. 11, 2011 11:39 pm | |
| Süpersin,merakla bekliyorum. :) | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 12:22 am | |
| | |
| | | Jamentha. Emekli
Mesaj Sayısı : 14080 Yaş : 27 Nerden : hogwartsismyhome. Doğum tarihi : 11/02/97 İş/Hobiler : ps.
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 9:23 am | |
| Gerçekten çok güzel hikayeler bunlar. En baştaki hikayeyi biliyordum (: devam.
| |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 12:10 pm | |
| Tamam devam ediyorum :) İyi okumalar.
MUTSUZ OLMANIN ANAHTARLARI ~
-Hayatınızda eksiklikleriniz,sahip olamadıklarınız üzerinde düşününüz. -Her zaman stresli ve heyecanlı olun. -Kendinizi sürekli başkalarıyla karşılaştırın(özellikle onların üstünlükleriyle). -Daha fazlasını isteyin,elinizdekilerle yetinmeyin. -Her şeyi üstünüze alının,ilk fırsatta insanlara kırılın. -İşyerinizde,okulunuzda insanların size hiç saygı duymadıklarını varsayın ve bir önlem olarak siz de onlara hiç saygı duymayın. -Olabildiğince az arkadaşınız olsun,mümkünse hiç. -Olabildiğince az gülün,iyi bir neden olmadıkça asla. -Her zaman ve her yerde olabildiğince her şeyden yakının. -Yaşamınızda olabildiğince kararsızlık yaşayın. -Ne kadar çirkin olduğunuzu düşünün. -Kimseyi bağışlamayın,kendinizi bile. -Olabildiğince az spor yapın,mümkünse hiç. -Doğadan mümkün olduğunda kaçıp,kendinizi kentin kalabalıklarına atın. -Yaşamınızda kesinlikle hiç acı ve keder olmaması gerektiğine inanın. Ayrıca bütün bu ukarıdaki maddeler yine de sizi mutsuz edemiyorsa işte ilave çareler: -İnsanın acılarını ve çaresizliğini yansıtan müzikler dinleyin,filmler izleyin. -Bebekler ve çocuklardan uzak durun onlarla muhatap olmayın. -Kimseye sarılmayın ve kimsenin size sarılmasına müsaade etmeyin. -Aşık olmaktan vebadan sakınır gibi sakının. -Dua ve ibadetten uzak durun. -Dünün pişm*lığını ve yarının kaygısını aklınızdan çıkarmayın. -Unutmayın! Geçmiş size nasıl hiçbir umut ve sevinç vermediyse,gelecek de aynı olacaktır. -Her zaman katı,önyargılı,kaba ve karamsar kişilerle birlikte olun. -Ilımlı ve neşeli insanlardan sakının.
Sakın söylediklerimin tersini yapmayın,sonra mutsuz olursunuz ha! :)
Evet başka bir hikaye... Ama 1-2 yorumla devam etmem o kadar yazdım.
UZUN VE MUTLU YAŞAMANIN SIRLARI ~
-Tansiyonunuza,kilonuza,kolesterolünüze dikkat edin. -Günde sekiz bardak su için. -Spor yapmayı ihmal etmeyin. -Ayağınızı sıcak,başınızı serin tutun. -Televizyonunuza aşık olmayın;ama,mutlaka aşık olun. -Hayatı gereğinden fazla ciddiye almayın;ama,hafife de almayın. -Arada bir doğayla kucaklaşmayı unutmayın. -Bol bol fıkra dinleyin,fıkra anlatın. -Daha az arabaya binin;ama,gezebildiğiniz kadar gezin.
Eğer istediğim kadar yorum gelirse ilk Mutlu olmak hiç de zor değil hikayesini sonra da Çağdaş polyanna öykülri ve mutluluğun nedenlerini yazacağım :) | |
| | | Jamentha. Emekli
Mesaj Sayısı : 14080 Yaş : 27 Nerden : hogwartsismyhome. Doğum tarihi : 11/02/97 İş/Hobiler : ps.
| | | | yuzdeyuzinsan Moderatör
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 12:54 pm | |
| Önemli değil 1 yoruma devam ediyorum mümkünse farklı kişi olsun ama :) | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 12:59 pm | |
| - Jamentha. demiş ki:
- Mutsuz Yaşamanın Sırlarını okuyunca kendimi gördüm ha.
teşekkürler. Aynen ya. Gerçekten güzel şeylermiş.Devam Meliş. :) | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:09 pm | |
| Tamam genşler devam ediyorum MUTLU OLMAK HİÇ DE ZOR DEĞİL ~
-Sana bir kötülük yapıldığı zaman verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun.Bağışla ve unut. -İçten ol,telaşsız ve açık seçik konuş,başkalarını da dinle. -Cahil olsalar da dinle onları.Çünkü bu dünyada herkesin anlatacak bir hikayesi vardır. -Olduğun gibi görün,göründüğün gibi ol,sevmediğin zaman seviyormuş gibi yapma. -Çevrene önerilerde bulun;ama,hükmetme,insanları yargılarsan sevmeye zaman bulamazsın. -Kaybetmeyi ahlaksızca kazanmaya yeğle;çünkü birinin acısı bir an,diğerinin acısı ömür boyu sürer. -Yapamayacağın şeylerin apacaklarını engellemesine izinj verme. -Kavgalarını sürdürürken bile kendinle barışık ol. -Anımsar mısın doğduğun zamanı ? Sen ağlarken herkes sevinçle gülüyordu.Öyle bir hayat yaşa ki,herkes ağlasın öldüğünde,sen mutlulukla gülümse.Başka bir hikaye... ÇAĞDAŞ POLYANNA ÖYKÜLERİ VE MUTLULUĞUN NEDENLERİ ~
-Evimi bir parti sonrası temizlemek için saatlerce çalışabiliyorsam, Birçok arkadaşım var demektir. -Faturalarımı ödeyebiliyorsam Bir işim var demektir. -Pantolonum biraz sıkıyorsa, Aç kalmıyorum demektir. -Gölgem beni izliyorsa, Güneş ışığı görüyorum demektir. -Okuluma,iş yerime uzun bir yol yürüyerek, Ayaklarım sağlıklı demektir. -Duraktaki adam anahtarıyla ses çıkarıyor,bebeği ciyaklıyorsa, Duyabiliyorum demektir. -Camları silmem,çatıyı onarmam gerekiyorsa, Bir evim var demektir. -Telefon faturam yüksek geliyorsa, Konuşabiliyorum demektir. -Kardeşimle her gün kavga ediyorsam, Bir kardeşim var demektir. -Yığınla ütülenicek ve yıkanacak çamaşırım varsa, Yığınla giyeceğim var demektir. -Çalar saatim sabahın köründe çalıyorsa, Yaşıyorum demektir. -Akşamları kendimi yorgun hissediyor,bacaklarım ağrıyorsa, O gün çok çalışmışım demektir. -Derslerimden kırık not alıyorsam, Bir okulum var demektir. -Yaralı ayağımın acısını hissediyorsam, Yaşıyorum demektir. -O gün oltama hiç balık gelmediyse, Hiç balık öldürmedim demektir. -Ve bütün bu olaylara böyle bakıyorsam, İyimserim demektir.Bu hikaye gerçekten süper bir şey... İnsanoğlunun ne kadar nankör olduğunu,kendisini mutsuz edebilmek için neler yapabildiklerini anlatıyor bence.Herkesin okuması ve ders çıkarması lazım. Bugün biraz yoruldu kollarım zaten bundan sonra yazacağım hikaye de 5 sayfa :) O yüzden biraz fazla yorum isterim.Belki o hikayenin uygun bir yerinde keserim kollarım yorulursa 1-2 yorum sorna devam ederim. | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:15 pm | |
| - mandy demiş ki:
ÇAĞDAŞ POLYANNA ÖYKÜLERİ VE MUTLULUĞUN NEDENLERİ ~
-Evimi bir parti sonrası temizlemek için saatlerce çalışabiliyorsam, Birçok arkadaşım var demektir. -Faturalarımı ödeyebiliyorsam Bir işim var demektir. -Pantolonum biraz sıkıyorsa, Aç kalmıyorum demektir. -Gölgem beni izliyorsa, Güneş ışığı görüyorum demektir. -Okuluma,iş yerime uzun bir yol yürüyerek, Ayaklarım sağlıklı demektir. -Duraktaki adam anahtarıyla ses çıkarıyor,bebeği ciyaklıyorsa, Duyabiliyorum demektir. -Camları silmem,çatıyı onarmam gerekiyorsa, Bir evim var demektir. -Telefon faturam yüksek geliyorsa, Konuşabiliyorum demektir. -Kardeşimle her gün kavga ediyorsam, Bir kardeşim var demektir. -Yığınla ütülenicek ve yıkanacak çamaşırım varsa, Yığınla giyeceğim var demektir. -Çalar saatim sabahın köründe çalıyorsa, Yaşıyorum demektir. -Akşamları kendimi yorgun hissediyor,bacaklarım ağrıyorsa, O gün çok çalışmışım demektir. -Derslerimden kırık not alıyorsam, Bir okulum var demektir. -Yaralı ayağımın acısını hissediyorsam, Yaşıyorum demektir. -O gün oltama hiç balık gelmediyse, Hiç balık öldürmedim demektir. -Ve bütün bu olaylara böyle bakıyorsam, İyimserim demektir.
Abi hakikaten öyle ya. İnsan bunları okuyunca durup düşünüyor ''ne kadar şanslıyım ben'' diye. +20 :) | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:22 pm | |
| Teşekkür ederim rep için o kitabın güzelliği arkadaşlarım istemişti vermemiştim gıcık olduğum kzıda istedi vercem dedim vermedim daha doğrusu unuttum şimdi istese vermem o m-ala :D | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:31 pm | |
| İyi yapmışsın. adsdf Almayı düşünüyorum bende.Güzelmis. :) Kitabın adı nedir?^^ Çağdaş Polyanna mı? :D | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:34 pm | |
| Yok ya sanırım bulamazsın bu senenin başlarında alındı. Büyük Düşün Küçük Adımlarla Başla! Sroumluluk,Atılganlık,Pişmanlık,Fırsatlar,Beceri,Cesaret. Hakan Büyükdere yazmış. özel Baskı 6.90 a Cep boyutunda Mor mu pembe mi bilmiyorum bir kitap işte :D | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:37 pm | |
| | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:44 pm | |
| | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 2:56 pm | |
| Dediğim gibi araştırayım ben bi. :D Devaam :) | |
| Konu: Geri: Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ Cuma Ağus. 12, 2011 3:14 pm | |
| :D Biraz zor bulursun ama .D Yorum yok sohbet gibi oldu yine de devam ediyorum. Bu hikaye 5 sayfa uygun bir yerde kesip sorna devam edebilirim sol kolum ağrıyor.Kesersem derim.
FENA HALDE MUTSUZ ADAM ~
Bir zamanlar bir tepenin üzerindeki villada bir oğlan çocuğu yaşarmış.Hali vakti de yerindeymiş.Köpekleri,atları,otomobilleri ve müziği severmiş.Yüzmeye gider,futbol oynar,güzel kızlara bayılırmış.Bir gün Tanrı'ya: "Uzun uzun düşünüp büyüdüğüm zaman neler istediğimi buldum,"demiş. "Neler?" demiş,Tanrı. "Bir büyük evde yaşamak istiyorum.Ön kapısında heykeller olsun.Arka kapısında iki St.Bernard köpeği...Uçsuz bucaksız bir bahçe içinde uzun boylu,siyah saçlı,mavi gözlü,gitar çalan,tatlı tatlı şarkılar söyleyen,çok güzel ve çok müşfik bir kadınla evlenmek istiyorum. "Üç güçlü oğlum olsun isterim ki,onlarla futbol oynayabileyim.Büyüdüklerinde birisi büyük bir bilimadamı,öteki senatör,üçüncüsü milli santrfor olsun." "Ben bir gezgin olayım...Okyanuslara yelken açayım,dağların zirvelerine tırmanayım,insanları kurtarayım.Bir Ferrari araba kullanayım yollarda..." "Ne güzel bir hayal bu" demiş,Tanrı..."Mutlu olmanı dilerim" Bir gün oğlan futbol oynarken ayağını kırmış.Ondan sonra değil dağlara,bir ağaca bile tırmanamaz olmuş.Okyanuslara yelken açmak da hayal olmuş tabii. Bunun üzerine pazarlama okuyup,tıbbi malzemeler dağıtan bir şirket kurmuş. Bir kızla evlenmiş.Çok güzel ve çok müşfik.Ama uzun değil kısaymış boyu.Saçları siyahmış;ama,gözleri mavi değil,kahverengiymiş.Gitar çalamaz,güzel şarkılar söyleyemezmiş;ama,harika yemekler pişirir,olağanüstü güzel kuş resimleri yaparmış. İşi dolayısıyla kent dışında bir villada değil,kentte bir apartmanın teras katında yaşamak zorunda kalmış;ama,evinin deniz manzarası gene harikaymış.İki St.Bernard Köpeği yokumş;ama,evinde harika tüylü bir Ankara kedisi varmış. Üç kızı olmuş.En küçükleri tekerlekli sandalyeye mahkummuş.Ama en güzelleriymiş. Üç kız da babalarını çok severlermiş.Onunla furbol oynamazlarmış;ama,birlikte denize,parklara giderlermiş.Uçurtma uçurdukları da olurmuş bazen.En küçükleri hariç tabii.O gölgede bir ağacın altında oturarak gitar çalar,şarkılar söylermiş. İyi para kazanmış;ama,öyle bir Ferrari'si olacak kadar değil. Bir sabah uykudan üzüntü içinde uyanmış ve en iyi arkadaşına koşmuş. "Ben" demiş,"Hiç mutlu değilim..." "Neden?" demiş arkadaşı... "Çocukken siyah saçlı,uzun boylu,mavi gözlü,gitar çalıp şarkı söyleyen bir kızla evlenmek istemiştim.Oysa karım uzun boylu değil,kahverengi gözlere sahip ve gitar çalamıyor." "Karın çok güzel" demiş,arkadaşı... "Harika resimler yapıyor,enfes yemekler pişiriyor." Adam dinlememiş bile onu... Bir gün karısına "Hiç mutlu değilim" diye dökmüş içini. "Neden ?" dmiş,karısı... "Çünkü büyük bir bahçe içinde bir villada yaşamayı düşlerdim,oysa 47.katta bir apartman dairesine tıkıldım.İki St.Bernard'ın yaşayacağı bir bahçem olsun isterdim,hani nerede ?" "Konforlu bir apartmanda yaşıyoruz" demiş,karısı."Oturduğumuz yerden okyanus görünüyor,gülüyor,eğleniyor,birbirimizi seviyoruz.Kedimizi okşuyor,güzel kuşların resimlerini yapıyoruz.Üç de harika kızımız var..." Adam dinlemiyormuş bile... Ruh doktoruna koşmuş bir gün... "Ben mutlu değilim" diye... "Niye ?" demiş,doktor. "Çünkü ben bir gezgin olmak isterdim,okyanuslara açılmak,dağlara tırmanmak,insanları kurtarmak isterdim.Oysa masa başı bir işim ve sakat bir dizim var şimdi..." "Ama sattığın tıbbi malzemeler yığınla hayat kurtarıyor" demiş,doktor. Adam dinlememiş bile.Doktor da ona 100 dolar vizite yazıp yollamış.Çünkü onun da hayalinde Ferrari varmış. Bir gün muhasebecisine "Ben çok mutsuzum" demiş. "Neden ?" demiş,muhasebeci.
Arkadaşlar bu kadar yeter 3 sayfa yazdım :) Sol kolum ağrımaya başladı.Bu kadar emek harcıyorum yani sizin için :) Yine iyi yazdım bugün.Devam ederim birkaç yoruma.
| |
| | | | Kısa ama Etkileyici Hikaye Köşem ~ | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|