weasley❥ Emekli
Mesaj Sayısı : 17645 Yaş : 27 Nerden : Hogwarts Doğum tarihi : 02/04/97 İş/Hobiler : HON,THG VE HP OKUMAK
Kullanıcı Seviyesi Rep Puanı: (5000/5000)
| Konu: Atatürk'ün Bir Anısı.. Paz Tem. 25, 2010 12:38 pm | |
| > >>>ATATÜRK'ÜN BİR ANISI ! KEYİFLE VE DUYGULANARAK OKUYACAKSINIZ...> >>> Gazi, çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına > >>>rastladı. Atatürk attan inerek bu ihtiyar kadının yanına sokuldu.- > >>>Merhaba nine.Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle;- Merhaba > >>>dedi.- Nereden gelip nereye gidiyorsun?Kadın şöyle bir duralayıp,- Neden > >>>sordun ki, dedi. Buraların saabısı mısın? Yoksa bekçisi mi?Paşa > >>>gülümsedi.- Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine. Bu topraklar Türk > >>>milletinin malıdır. Buranın bekçisi de Türk milletinin kendisidir. Şimdi > >>>nereden gelip nereye gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı.- > >>>Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç bittiği, > >>>atın geç yetişdiği, kavruk köylerinden birindeyim. Bizim muhtar bana > >>>bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim. - Muhtar niçin > >>>Ankara'ya gönderdi seni?- Gazi Paşamızı görmem için. Başını pek ağrıttım > >>>da... Benim iki oğlum gavur harbinde şehit düştü. Memleketi gavurdan > >>>kurtaran kişiyi bir kez görmeden ölmeyeyim diye hep dua ettim durdum. > >>>Rüyalarıma girdi Gazi Paşa. Bende gün demeyip mıhtara anlatınca, o da > >>>bana bilet alıverip saldı Angaraya, giceleyin geldimdi. Yolu neyi de > >>>bilemediğimden işte ağşamdan belli böyle kendimi ordan oraya vurup > >>>duruyom bey. - Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını > >>>birden yüzü sertleşti.- Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim > >>>ki... O bizimVatanımızı gurtardı. Bizi düşmanın elinden > >>>kurtardı.Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne > >>>isteyebilirim ondan? Onun sayesinde şimdi istediğimiz gibi yaşıyoruz. > >>>Şunun bunun gavur dölünün köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadık mı? > >>>Buralara bir defa yüzünü görmek, ona sağol paşam! Demek için düştüm. Onu > >>>görmeden ölürsem gözlerim açık gidecek. Sen efendi bir adama benziyon, > >>>bana bir yardım ediver de Gazi Paşayı bulacağım yeri deyiver. Atatürk'ün > >>>gözleri dolu dolu olmuştu, çok duygulandığı her halinden belliydi. Bana > >>>dönerek,- Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır... Benim > >>>köylüm, benim vefalı Türk anamdır bu. Attan indim. Yaşlı kadının elini > >>>tuttum anacığım dedim, sen gökte aradığını yerde buldun, rüyalarını > >>>süsleyen, seni buralara kadar koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte > >>>karşında duruyor.Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü. Elindeki > >>>değneği yere fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı. Görülecek bir > >>>manzaraydı bu. Ikisi de ağlıyordu. Iki Türk insanı biri kurtarıcı, biri > >>>kurtarılan, ana oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı. Yaşlı kadın belki on > >>>defa öptü atanın ellerini. Ata da onun ellerini öptü. Sonra heybesinden > >>>küçük bir paket çıkarttı. Daha doğrusu beze sarılmış bir köy peyniri. > >>>Bunu Atatürk'e uzattı; - Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım > >>>Gazi Paşa, bunu sana hediye getirdim. Seversen gene yapıp getiririm. Paşa > >>>hemen orada bezi açıp peyniri yedi. Çok beğendiğini söyledi. Sonra > >>>birlikte köşke kadar gittik.Oradakilere şu emri verdi;"Bu anamızı alın > >>>burada iki gün konuk edin. > >>>Sonra köyüne götürün. Giderken de kendisine üç inek verin > >>>benim armağanım olsun." | |
|
alisonloveato Kurucu
Mesaj Sayısı : 34786 Yaş : 26 Nerden : Hogwarts Doğum tarihi : 25/04/98
| Konu: Geri: Atatürk'ün Bir Anısı.. Paz Tem. 25, 2010 1:43 pm | |
| | |
|
weasley❥ Emekli
Mesaj Sayısı : 17645 Yaş : 27 Nerden : Hogwarts Doğum tarihi : 02/04/97 İş/Hobiler : HON,THG VE HP OKUMAK
| Konu: Geri: Atatürk'ün Bir Anısı.. Paz Tem. 25, 2010 1:44 pm | |
| Bana düşmez ama yazıya yorumlarımızı katsak daha güzel olur bence.. Rice ederim. | |
|